2017 ULAŞIM YILI OLACAK

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,Kayseri’nin önünü açacak önemli projeleri kamuoyuyla paylaştı. Başkan Çelik, yaptıkları ve yapacakları projelerin önder ve lider şehrin projeleri olduğunu ifade ederek, “2017 yılının ulaşım yılı olacağını söyledi.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanlığında ikinci yılını dolduran Başkan Çelik, 2017 yılında başlatacağı projeleri kamuoyu lansmanı ile tek tek açıkladı. Başkan Çelik, yaptıkları ve yapacakları projelerin önder ve lider şehrin projeleri olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, basın mensupları ile Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Lifos Salonu’nda bir araya geldi. 2016 yılının başlarında yapmış olduğu HEDEF 2023 toplantısını hatırlatan ve bu toplantıda “Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim” vizyonunu belirlediklerini ifade eden Başkan Çelik, bu vizyon doğrultusunda pek çok projeyi tamamlayarak yeni projeler hazırladıklarını söyledi. Hedef 2023 toplantısında da yaptığı planlama vurgusunu yineleyen Başkan Çelik, “Bu çerçevede Ulaşım Master Planı’nı yeniliyoruz. İmar Planlarını yeniledik. Kentsel Dönüşümü master plan çerçevesinde ele aldık. Tarım ve Hayvancılık için de bir master plan hazırladık” dedi. Tüm bu veriler ışığında Kayseri’yi önder ve lider şehir yapan projeler hazırlandığını vurgulayan Başkan Çelik, tüm bu projeleri basına ve kamuoyuna açıkladı.

“2017 YILINI ULAŞIM YILI İLAN ETTİK”

Kayseri’nin ulaşımda benzeri tüm şehirlerden çok daha iyi olduğunu; ancak daha da iyi olması için bir dizi proje hazırladıklarını dile getiren Başkan Çelik, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda Melikgazi Belediyesi ve yapımı süren Gültepe Bulvarı girişine at nalı diye bilinen alt geçitler yapacaklarını söyledi. Kocasinan Bulvarı’na da Fuzuli Caddesi Kavşağı ile Tuna ve 30 Ağustos Kavşağını birlikte ele alacak iki alt geçit yapılacağını ifade eden Başkan Çelik, Kocasinan Bulvarı trafiğinin kesintisiz hale getirileceğini kaydetti. Başkan Çelik ayrıca Belsin-Yeni Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Raylı Sistem Hattı güzergahında bulunan Terminal Kavşağı ile Bekir Yıldız Bulvarı Kavşağına iki alt geçit yapılacağını vurguladı.

Yeni alt geçitlerin yanı sıra alternatif yollar açacaklarını da dile getiren Başkan Mustafa Çelik, “Kartal Kavşağı’na 60-65 trilyon lira harcayarak alt geçit yapmaktan kurtaracak alternatif yola başlayacağız. Bu yol Talas ve Hisarcık’ı OSB’ye Kartal Kavşağı’nı kullanmadan bağlayacak ve Güney Çevreyolu’nun da tamamlayıcı unsuru olacak. Bu yolu Organize’den alarak Eskişehir Bağları üzerinden Talas Bulvarı’na ulaştıracağız. Yolun planlama ve istimlaklarını sene sonuna kadar tamamlarız” dedi. Gültepe Bulvarı ve devamı üzerinde de duran Başkan Çelik, Gültepe Bulvarı’nı bu yıl içinde tamamlayarak açacaklarını söyledi. Devamındaki Tavlusun Bulvarı’nı 50 metrelik bir yol haline getireceklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, 2,5 kilometrelik bu yolun sadece istimlak bedelinin 33 milyon TL’yi bulduğunu belirtti. Başkan Çelik, Anayurt’tan gelecek raylı sistem hattının da bu yoldan geçeceğini kaydetti.Açıklamalarında, Mustafa Şimşek Caddesi’nin devamı için çalışmalara başlayacaklarını, Bekir Yıldız Bulvarı’nın da üçüncü etabını bu yıl tamamlayacaklarını dile getiren Başkan çelik, yeni raylı sistem hatları ile ilgili de bilgi verdi. Raylı sistemde kuzey-güney hattına ihtiyaç olduğunu dile getiren Başkan Çelik, “Talas Anayurt’tan gelecek hattı Tavlusun ve Gültepe Bulvarı’ndan Özel İdare önüne getireceğiz ve burada yer altına alacağız. Yer altından Seyyid Burhaneddin-Hunat-Meydan ve Yeni Adliyeyi geçecek olan hat Emniyet Müdürlüğü önünden yer üstüne çıkacak. Bir diğer hattımızda Belsin’den başlayarak Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Mobilya Kent’i geçerek Yeni Tren Garı’na ulaşacak ve burada diğer yönden gelen hat ile birleşecek. Buradan Havaalanına da bir kol vereceğiz” dedi.

Başkan Mustafa Çelik, ulaşımla ilgili mini cep terminalleri ve servis işletmesi projesi, meydan trafiğine otobüslerin az sayıda yolcu ile girmemesi için yapılacak planlama ve bunun için körüklü araç alımı gibi projelerini de açıkladı.

DAHA YEŞİL KAYSERİ

Daha yeşil bir Kayseri için yapacakları projelere Keykubat Kent Park projesini açıklayarak başlayan Başkan Mustafa Çelik, “Keykubat Kent Park’ın ağaçlandırılması çalışmasına ve yollarının yapılmasına başladık. Yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekarelik Beştepeler Parkı’nın 10 misli, Harikalar Diyarı’nın iki misli büyüklüğünde şehrin yeni aktivite alanı olacak” diye konuştu. Başkan Çelik, Keykubat Kent Park’ın yanı sıra Bozantı Su Bahçesi ve Sümer Park projelerini de açıkladı. Başkan Çelik Hava İkmal Şehir Park’ın protokol işlemlerinin ise halen devam ettiğini kaydetti.

SAHABİYE’DE TEMELLER HAZİRAN’DA

Konuşmasında kentsel dönüşümden de bahseden Başkan Çelik, Sahabiye’de birinci etabın temelini Haziran ayında atmayı planladıklarını söyledi. Başkan Çelik, Argıncık Kentsel Dönüşümü ve bunun için gerekli rezerv alanda yapılan çalışmalar ile Sancaktepe, Boztepe ve Hilal Mahallelerini kapsayan dönüşüm projesine ilişkin de bilgi verdi.

5 YILDIZLI SOSYAL YAŞAM MERKEZLERİ

İlçelerde yapılan Kadın ve Gençlik Merkezlerinden bahseden ve bu merkezleri kent merkezinde de yapacaklarını dile getiren Başkan Çelik, kent merkezinde Beyazşehir ve Köşk Mahallelerine yapılacak sosyal merkezlerin ihalelerinin tamamlandığını söyledi. Başkan Çelik, Talas’a Kadınlar ve Gençlik merkezlerinin ayrı ayrı yapılacağını, İncesu ve Pınarbaşı ilçesine yapılacak sosyal merkezlerin önümüzdeki günlerde temellerini atacaklarını ve Yemliha’da da sosyal merkez yapacaklarını kaydetti.

Yapacakları spor tesislerinden de bahseden Başkan Çelik, Amatör Spor Kulüpleri Tesislerinin ihalesini yaptıklarını, Stadın yanında 120 yataklı tüm Türkiye’nin kullanacağı Güreş Kamp Eğitim Merkezi yapılacağını, Harikalar Diyarı yanında Türkiye’nin en güzel okçuluk ve geleneksel sporlarımızın yapılacağı merkezin oluşturulacağını, Erciyes’e ise Yüksek İrtifa Kamp Merkezi yapılacağını söyledi. Başkan Çelik, Harikalar Diyarı yanı ve Erciyes’e yapılacak olan tesisi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yapacaklarını belirtti. Çelik, Erciyes’teki tesisin tüm kulüplerin kamp yapabileceği bir tesis olacağını kaydetti.

EĞİTİM ŞART

Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı işlerinden kütüphaneler yapmaya devam edeceklerini, Meryem Ana Kilisesi’nin Türkiye’nin en prestijli kütüphanesi olacağını, Talas’a kapsamlı bir kütüphane yapacaklarını, Büyükşehir Belediyesi yanındaki kafeyi Kitap Kafe’ye dönüştüreceklerini ve ilçelere de kütüphane yapacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, 3-4 yere de okul yapacaklarını kaydetti. Üniversite karşısına da meslek akademisi kuracaklarını söyleyen Başkan Çelik, meslek akademisinde yoğunlaştırılmış derslerle gençleri meslek sahibi yapacaklarını belirtti. Çelik ayrıca 25 dalda mesleki yeterlilik verebilecek bir merkez kuracaklarını da belirtti. Bilim Merkezi yanına Bilim Parkı yapacaklarını da ifade eden Başkan Çelik, engelsiz şehir için Engelsiz Yaşam Merkezi ve Mola Evleri başta olmak üzere yapacakları projeleri anlattı.

“İLÇELER YİNE ÖNCELİĞİMİZ”

Bu dönemde ilçelere yatırıma devam edeceklerini de dile getiren Başkan Mustafa Çelik, 2017’de ilçelerde 1 milyon metrekare kilitli parke yapacaklarını belirtti ve bir yıl içinde yapılacak bu miktarın bir rekor olduğunu söyledi. Başkan Çelik, ayrıca meydan düzenlemeleri, 500 kilometre asfalt yol, spor tesisleri, Felahiye ilçesinde toplu ahır projesi, Sarız’da arıcılık geliştirme projesi, Pınarbaşı ilçesinde tarımsal araştırma ve uygulama merkezi ve yine Pınarbaşı ilçesinde doğudan gelen araçlar için terminal ve mola tesisleri yapılacağını kaydetti.

“HAYVANCILIKTA İLİMİZİ İLK BEŞE ÇIKARACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, basın mensuplarına Beydeğirmeni’ne yapılacak olan tesisten de bahsetti. Başkan Çelik, burada 800 ahır parseli çıkardıklarını söyledi ve 80 bin baş hayvanın besisinin yapılacağını kaydetti.

KASKİ YATIRIMA DOYMUYOR

Basın toplantısında altyapı yatırımlarından da bahseden Başkan Çelik, 30’dan fazla yerde büyük ihalelerin yapıldığını ve içme suyunu kırsalda dahi otomasyona bağlayacaklarını söyledi. Altyapıda diğer büyükşehirlerden her alanda açık ara önde olduklarını ifade eden Başkan Çelik, KASKİ yatırımlarıyla altyapıda kırılamayacak rekorlara ulaşacaklarını kaydetti.

“DOĞUŞTAN AKILLI ŞEHİR KAYSERİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerinin sonunda başka şehirlerin akıllı şehir yatırımlarına atıfta bulundu ve Kayseri’nin bu yönde sözde değil gerçekte yatırımlar yaptığını söyledi. Kayseri’nin doğuştan akıllı şehir olduğunu ifade eden Başkan Çelik, sadece bir örnek vererek bir bölgede yaptıkları akıllı aydınlatma sayesinde yüzde 35 tasarruf sağladıklarını ve bunu şehir geneline yaygınlaştırdıklarında önemli rakamların tasarruf edileceğini belirtti.  -GÜLDEN ÇOKTAN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.