İŞKUR’DAN ÖZEL ZİYARETLER

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, engelli öğrencilere işgücü piyasasını yerinde görüp farkındalık oluşturmak amacıyla işverenlerle yapılan işbirliği kapsamında işyeri ziyaretleri gerçekleştirildi. Özel Eğitim Kurumlarından mezun olan öğrencilere iş kulübü eğitimi düzenlenmiş, eğitimin devamında ilimizde farklı alanlarda faaliyet gösteren üç firmaya işyeri ziyareti gerçekleştirilerek öğrencilerin üretim sürecini daha yakından görmesi sağlandı.

 

İŞKUR tarafından yürütülmekte olan Aktif İşgücü Piyasası programlarının çatısını oluşturan iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin öncelikli hedef kit­lesi içerisinde, istihdam bakımından özel politika gerektiren gruplar (engel­liler, kadınlar, gençler, eski hükümlüler, uzun süreli işsizler vb.) yer alıyor. İş ve meslek danışmanları tarafından tüm Türkiye’de sunulan bu hizmet, İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlar, öğrenciler ve işverenlere yönelik olarak sistemli olarak yürütülen hizmetler kapsamında 2.156 kayıtlı engelli iş arayan vatandaşımıza danışmanlık hizmeti verilmiş ve genel müdürlüğün Kayseri’ye koymuş olduğu hedefler doğrultusunda 603 kişi özel sektörde işe yerleştirildi. Ayrıca Kayseri Türkiye genelinde engelli yükümlülüğü karşılama oranında yaklaşık % 98 ile Türkiye birincisi olarak hizmetine devam ediyor.

Bu hizmetlerin yanında Engellilere Yönelik Hibe Projesi kapsamında kendi işini kurmayı hedefleyen engelli vatandaşlarımıza 50.000 TL ye kadar hibe desteği sağlıyor. HABER:SELMA KÖSEDAĞ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.