Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen: “Sosyal medya bana çok tehlikeli geliyor”

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, sosyal medyayı kullanmamaya gayret ettiğini söyleyerek, “Sosyal medya bana çok tehlikeli geliyor” dedi.

CEZA HUKUKÇUSU PROF. DR. ERSAN ŞEN, KAYSERİ BAROSU TARAFINDAN DÜZENLENEN “GÜNCEL CEZA HUKUKU UYGULAMALARI” SEMİNERİNE KONUŞMACI OLARAK KATILDI.

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Kayseri Barosu tarafından düzenlenen “Güncel Ceza Hukuku Uygulamaları” seminerine konuşmacı olarak katıldı.
Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminer, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Kayseri Barı Başkanı Cavit Dursun, “Yargının güçlü olmadığı ve yargının bir erk olarak görülmediği ülkelerde tüm dünyada ve çevremizde örneklerini gördüğümüz gibi kan ve gözyaşı içerisinde iç savaş, kargaşa ve kaos içerisinde yönetimler karşımıza çıkmaktadır. Biz bu sebeple Kayseri Barosu olarak bu görüşlerimizi her zaman savunacağız. Yargının, hakimlerimizin ve savcılarımızın gür sesi olmaya devam edeceğiz. Hukuk güçlü olduğu zaman biz zaten güçlüyüz. Hakimlerimiz ve savcılarımız özgür ve hür olduğu müddetçe biz zaten en güçlüyüz. Hukuk devletinin varlığı, bizim varlığımızla eş değerdir. Hukuk devleti yoksa, avukatlarda, barolarda yoktur. Çünkü yargı yoktur. Biz bu sebeple Kayseri Barosu Başkanlığı olarak özellikle belirtiyoruz. Hakimlerimizin ve savcılarımızın coğrafi ve doğal teminatları sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.
“Sosyal medya bana çok tehlikeli geliyor”
Seminere konuşmacı olarak katılan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen ise, sosyal medya alanlarını kullanmamaya gayret ettiğini söyledi. Şen, “Sosyal medya alanlarını kullanmamaya gayret ediyorum. Çünkü bana tehlikeli mecra olarak geliyor. Özellikle sözlere çok değer verdiğinizde ve sözler üzerinden hareket ettiğinizde yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için sadece pasif takipçi olarak internetten yararlanma gayreti içerisinde oluyorum” dedi.
Hukukun ile ve esaslarının bilinmesi gerektiğini kaydeden Şen, şunları söyledi:
“Güncel ceza hukuk uygulamaları çerçevesi içerisinde bilinmesi gereken en önemli konu samimiyetin ve iyi niyetin dışında hukukun ilke ve esaslarıdır. Bunların bilinen sayısı şu anda 26’dır. Bu 26 evrensel ilke ve esas çerçevesi içerisinde yazılı hukuk sistemini izleyen bizler, bunları uygulamamız gerekir.” -iha

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.