Dünya Lösemi Haftası için çalışmalar başladı

Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, 2-8 Kasım tarihleri arasındaki Dünya Lösemi Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenleyeceklerini belirterek, “Çocuklarımızın birilerine ihtiyaçları var, çocuklarımızın sahiplenilmesi gerekiyor” dedi.
2-8 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Lösemililer Haftası etkinlikleri için çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Faruk Başdemir, özellikle vatandaşları bilgilendirme konusundaki çalışmalara ağırlık vereceklerini ifade etti. Başkan Faruk Başdemir, “STK’lar olarak lösemiyle mücadelemizde 30. yılımıza giriyoruz. Kan kanserinin her geçen gün yaşam tarzına bağlı olarak sayısı artmakta, bu sayıyı önleyebilmek için de bize görev biraz daha fazla düşmekte. Bugünden itibaren okullarımızda konferanslarımızın sayısını artırmakla beraber broşürlerimizi halka dağıtacağız, stantlarda bol bol löseminin ne olduğunu anlatmaya çalışacağız. Hasta ailelerimizi ziyaret etmek suretiyle ihtiyaçları karşılanarak bu haftayı tamamlamaya çalışacağız. Bu8radan topluma özellikle şu mesajı vermek istiyoruz; her an herkesin karşılaşabileceği lösemi hastalığına karşı yapabileceğimiz öncelikle yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarımızı mutlaka değiştirmemiz gerekiyor. Kullandığımız yağlardan tutun yediğimiz yiyeceklere kadar katkı maddelerine dikkat etmemiz gerekiyor. Lösemi hastalarının tedavileri ortalama 2 buçuk yıl devam etmektedir. Bu süreç öncelikle ilaçlarla başlamakta daha sonra kemoterapi ve kök ile ilik nakliyle tedavi aşamaları tamamlanmaktadır. Çok ağır bir rahatsızlıktır. Tedavi aşamasında hem hasta hem aileden çok büyük bir sabır ve emek istemektedir” diye konuştu.
Vatandaşlardan lösemi hastalarına sahip çıkmalarını isteyen Başdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Toplumuzdan isteklerimizden biri gönüllü kan kardeşi olmalarını, sağlıklı insanların yılda 3 defa kan vermelerini talep ediyoruz. Aynı zamanda biliyorsunuz ilik bankası kuruldu, vericilere ihtiyacımız var. Ne kadar çok gönüllü donörümüz olursa kanser hastalarımızın umutları daha da artacaktır. Dünyada ortalama her yıl 1 buçuk milyonun üzerinde lösemi hastası oluşmaktadır. Zamanı boş olan, vakti olan insanlar bu tür kurumlarda, hasta ziyaretlerinde destek verebilirler. Çünkü çocuklarımızın birilerine ihtiyaçları var, çocuklarımızın sahiplenilmesi gerekiyor. Teknolojiyle, telefonla ilgilenen vatandaşlarımız biraz da bu çocuklarımızın aileleriyle ilgilensin, zaman ayırsın. Çünkü çocuklarımız yalnızlar, itilmişler, dışlanmışlar. Onlar bunun ezikliğiyle yaşıyorlar” diye konuştu.
Başkan Faruk Başdemir ayrıca ‘Çocuk Hakları’ dalında Nobel ödülü alan Prof. Dr. Üstün Ezel’i tebrik ederek, “Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinden olan, beraber mücadele verdiğim Üstün Ezer ‘Çocuk Hakları’ dalında Nobel ödülünü almıştır” dedi. -iha

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.