GÖZ HASTALIKLARI UZMANI MUSA KARATAŞGÜLER: “GÖZ ALERJİSİ KÖRLÜĞE SEBEP OLABİLİR

Bahar aylarının gelmesiyle çoğu insanın kabusu haline gelen Alerjik Konjonktivit (göz alerjisi) hakkında açıklamalarda bulunan Özel Tekden Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Musa Karataşgüler, Alerjik Konjonktivit hastalığının körlüğe neden olabileceğini belirterek hastalık ve tedavisi ile ilgili bilgiler verdi.

Alerjik Konjonktivit hastalığında genellikle gözde kızarıklık, sulanma, batma ve kaşıntı olarak ortaya çıktığını söyleyen Özel Tekden Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Musa Karataşgüler, Alerjik Konjonktivit hastalığı ve tedavisi hakkında bilgiler vererek, “Bu hastalığın diğer kırmızı göz hastalığı sebeplerinden en ayırt edici özellik gözde kaşıntının olmasıdır. Tabi ki muayene bulgusu da çok önemlidir. Alerjik Konjonktivit mevsimsel de olabilir kişinin bünyesinin hassas olmasıyla da alakalı olabilir. Alerjik Konjonktivit hastalığında polenler, güneş vs. kişide önce kızarıklık, sulanma, batma, ışıktan rahatsızlık hissi ve kaşıntıya sebep olur. Bu hastalığın tedavisi genellikle damla ile yapılır. Hastalar 15 20 günlük bir damla tedavisi ile bu hastalıktan kurtulabilir” diye konuştu.

‘GÜNEŞ IŞINLARINDAN KORUNULMALI, GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANILMALIDIR’
Göz alerjisi hastalığının tekrar edebileceğine değinen Karataşgüler, “Hastalığın tekrar etmemesi için, hastalarımızdan güneş ışınlarından korunmalarını ve mutlaka güneş gözlüğü kullanmalarını istiyoruz. Hastalarımıza güneş gözlüğü olarak UV 400 güneş gözlüklerini öneriyoruz. Güneş gözlüğü seçerken ultravioleye ışınlarına karşı koruyucu olan, renk olarak ise çok koyu renk değil de daha açık renkli güneş gözlükleri almalarını öneriyoruz” dedi. Alerjik Konjonktivit hastalığını tedavi edilmemesi durumunda bazı ciddi sorunlara neden olabileceği söyleyen Karataşgüler, “Vernal Konjonktivit hastalığı tedavi edilmezse alerjiye bağlı olarak korneada hastalığa sebep olabilir. İlerleyen dönemde körlüğe kadar gidebilir o yüzden Alerjik Konjonktivit’i çok basite almamak gerekiyor. Şikâyeti olan kişilere mutlaka göz doktoruna başvurmalarını öneriyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.