Kur’an Çizgisinden Sapmak-1

Kıymetli okuyucular

Elinizdeki bu kitabı hazırlarken, çevremizdeki Müslümanların, İslam diye inandıkları din anlayışını, Kur’an’a göre doğrumu? Yanlış mı? Sorusunu sormak ve Kur’an’a uygunluğunu düşünmek için, ayetlerle konuları karşılaştırınca, Kur’an’da ki Allah’ın emriyle yaşanan dinin farklı olduğunu gördüm. Rüzgârın önündeki savrulan yaprak misali sağa sola atıldığımızı, kandırıldığımızı, avutulduğumuzu ve şirk tuzağına düşürüldüğümüzü gördüm.

Allah’ın Kur’an’da ki açıkladığı, İslam dini ile Müslümanların hayatlarında yaşadığı din farklı yollarda buluşuyor. Müslümanlar din diye kulaktan dolma, ata, dede, büyüklerimiz denen çeşitli kişilerin görüş ve fikirlerini din olarak yaşayıp hurafelere aldandıklarını gördüm.

Hâlbuki Allah Kur’an’da

Bakara 170. “Onlara Allah’ın indirdiğine (Kur’an’da ki açıklanan İslama) uygun denildiği zaman onlar, hayır biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz yola (dine) uyarız dediler. Ya ataları bir şey anlamamış doğruyu da bulamamış iseler demi?”

Maide 104. “Onlara Allah’ın indirdiğine ve Resülüne gelin denildiği vakit babalarımızı üzerinde bulduğumuz yol bize yeter derler. Ataları hiçbir şey bilmiyor ve doğru yol üzerinde bulunmuyorlar ise demi?”

Lokman 21. “Onlara Allah’ın indirdiğine uyun denildiğinde hayır biz babalarımızı üzerinde buldu-ğumuz yola uyarız derler. Ya şeytan onları alevli ateşin azabına çağırıyor ise demi?”

Maide 63. “Din adamları ve âlimleri onları (insanları) günah olan sözleri söylemekten ve haram yemekten men etselerdi (uyarsalardı) ya işledikleri (fiiller) ne kötüdür.”

İbrahim 52. “İşte bu (Kur’an) Kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak tek bir Allah olduğunu bilsinler ve aklı olanlar iyice düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş bir bildiridir.”

Değerli okuyucular: şuna çok dikkat edelim.

1) Allah’ın yetkileri ve sıfatları

2) Peygamber’in yetkileri ve sıfatları

3) Veli evliyanın yetkileri ve sıfatları

4) Âlimlerin, bilginlerin, efendilerin, şeyh vb. yetki ve sıfatları.

Allah, yetki ve sıfatlarıyla her şeyin sahibi, hakimi, hüküm koyucusudur. Allah gönderdiği dine hiç kimseyi ortak etmez. Yetkilerini, gücünü kuvvetini hiç kimseyle paylaşmaz, kimsenin hatırına da iş yapmaz. Böyle düşünce ve davranış kullar içindir. Allah peygamberi, veli evliyayı, âlim, bilgin, şeyh v.b. dinine ortak etmez. Onlar sadece tebliğci ve uyarıcıdır, yaşayışlarıyla örnektirler. Yoksa kurtarıcı ve yardım edici olarak düşünülemez. Var etme ve kurtarma yetkisi Allah’ındır. Yardımcı olmak peygamber ve diğerleri içindir. Yardım etmek kurtarmakla, yardımcı olmak çok ama çok farklıdır.

#kemalyavuz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.