RESTORANLAR İÇİN 7 NORMALLEŞME ŞARTI

Türk Standartları Enstitüsü, normalleşme sürecine geçildiğinde restoranlarda alınacak önlemleri belirledi.

İşte o önlemler;

  • Müşterilere Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorulacak.
  • Müşterilerin ateşleri ölçülecek. Kişi sayısına göre müşteri kabul edilecek.
  • Restoranlarda masalar sosyal mesafeye uygun şekilde hazırlanacak.
  • Çatal, kaşık ve bıçaklar paketli şekilde masaya koyulacak.
  • Maske, mesafe, temizlik kurallarına dikkat edilecek.
  • Her masada hijyen ürünleri olacak.
  • Masalar her müşteriden sonra temizlenecek.

Şartları sağlayan kuruluşlar, TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak. Belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.