Türk Standartları Enstitüsü, normalleşme sürecine geçildiğinde restoranlarda alınacak önlemleri belirledi.

İşte o önlemler;

  • Müşterilere Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorulacak.
  • Müşterilerin ateşleri ölçülecek. Kişi sayısına göre müşteri kabul edilecek.
  • Restoranlarda masalar sosyal mesafeye uygun şekilde hazırlanacak.
  • Çatal, kaşık ve bıçaklar paketli şekilde masaya koyulacak.
  • Maske, mesafe, temizlik kurallarına dikkat edilecek.
  • Her masada hijyen ürünleri olacak.
  • Masalar her müşteriden sonra temizlenecek.

Şartları sağlayan kuruluşlar, TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak. Belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

Yorum Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Araç çubuğuna atla