Teknoloji refahı artırıyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, günümüz dünyasında teknolojinin refahı artırdığını söyledi.

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MURAT ÖZYEĞİN, ‘BU GENÇLİKTE İŞ VAR’ KAMPANYASI ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENEN GİRİŞİMCİLİK PANELİ’NE KONUŞMACI OLARAK KATILDI. TEKNOPARK’TA DÜZENLENEN PANELE ÖZYEĞİN’İN YANI SIRA ERÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUHAMMET GÜVEN, REKTÖR YARDIMCILAR VE ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ KATILDI. 

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, ‘Bu Gençlikte İş Var’ kampanyası çerçevesinde düzenlenen Girişimcilik Paneli’ne konuşmacı olarak katıldı. Teknopark’ta düzenlenen panele Özyeğin’in yanı sıra ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, rektör yardımcılar ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Teknopark’ta bugüne kadar yaklaşık 500 girişimci adayına hizmet verildiğini kaydetti. Güven, “18 yeni teknoloji şirketi bu kuluçka merkezi aracılığıyla kuruldu. 2 milyon TL kamu yatırımı ve 1 milyon TL’de özel yatırım almaları sağlandı. Şuan 20 ekip ve yaklaşık 100 kişi kendi girişimcilik hikayelerini oluşturmak için SERA programında çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütmektedir. Ülkemizin kaderini değiştirmek, sizler gibi genç girişimci adaylarının elinde olacaktır. Bu konuda hem üniversite olarak hem de teknoparkımız olarak üzerimize düşen her türlü görevi ve desteği sağlamaktan kaçınmayacağız. Bu kapsamda özellikle bilmeyen öğrencilerimize ve daha önce denemeyen öğrencilerimizin SERA programına davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Girişimciliğin dünyada oluşturduğu dönüşümün hızla hissedildiğini kaydeden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, teknolojinin refah seviyesinin artırdığını belirtti. Özyeğin, “Yalnızca bugünün değil geleceği takip etmemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Teknolojinin refahı artırdığına hepimiz her gün şahit oluyoruz. Ancak yaratılan değerin dünyanın sadece birkaç yerinde toplandığını görüyoruz. Dünya çapında şehirlerin girişimcilik ekosistemlerini ve potansiyellerini ölçen rapora göre dünyada bulunan 55 ekosistemin 11’i küresel ekosistemin yüzde 78’ini oluşturuyor. Girişimcilik ekosisteminin yüzde 22’si yaratılan değerin yüzde 80’ine sahiptir. Bir ekosistemi baştan oluşturmak neredeyse 20 seneyi alıyor. Türkiye’de bulunan ekosistemler kararlı politikaları ile 5 ile 10 sene içerisinde dünyada kendini duyurabilecek seviyeye ulaşabilirler. Bu döngünün dışında kalmak gibi bir lüksümüz yok” şeklinde konuştu.
Kayseri’nin köklü ahilik geleneği ile ekonomiye yön veren bir şehir olduğunun altını çizen Özyeğin, “Kayseri’nin ticari yolların kesiştiği bir merkezi olması, köklü ahilik geleneği ile ekonomiye yön veren bir Anadolu şehri olarak hem geçmişte hem de günümüzde adından söz ettirmeyi başarmış çok değerli bir şehrimizdir. Anadolu ticaretinin ve ekonomisinin bu merkez şehri özellikle Cumhuriyet döneminde kendi markalarını ve ürünlerini topluma sunarak girişimci bir ruha sahip olması gereken birçok kabiliyeti kendi insanı içerisinde geliştirmiş ve ortaya çıkarmıştır” dedi. -kb

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.