HAREKAT GAZİSİNE ÇOŞKULU KARŞILAMA!

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda ki operasyon sırasında gazi olan Uzman Çavuş Abdullah Akbaba Kayseri de polis eşliğinde konvoyla karşılandı.

Hunat Tv mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Gazi Akbaba, ” Bulunduğumuz bölgenin gece boyunca sakin olması bizi şüpheye düşürdü, çünkü bölgenin o kadar süre sakin olması normal değildi. Komutanların tedbiri artırın dediği sırada taciz ateşi açıldı bizde ateşin nereden açıldığını gece görüş termalleri ile tespit ettik bu sayede teröristlerin 4 adet makinalı ağır silahlar ile ateş açtığını gördük. Gece bir buçukta yaklaşık 5 saat süren şiddetli bir çatışma yaşadık. Bölük komutanımız karşıda bulunan evin içine girmemi istedi, bu sırada silahımı alırken yanımda bir patlama gerçekleşti. Arkamı dönüp baktığımda Çelebi Üsteğmenin yerde yattığını ve bağırdığını gördüm.  Yanına doğru giderek ayağından tutup o bölgeden uzaklaştırmak istediğim sırada havan mermisi atıldı. Gözümü açtığımda evden uzaklaşmışım. Kulaklarım duymuyordu, nefes almakta zorluk çekiyordum.  duyamadım ama yerden kalkan tozlardan bir havan mermisi daha atıldığını anladım. Nefes alabilmek için birkaç kez göğsüme vurdum. Yaralandığımı hissettim, elimi sırtıma attım yeleğin içi boş, balistik parçalanmış. Ayağa kalkamadığım için yerde uzanıyordum daha sonra arkadaşlarım beni güvenli bölgeye çekmişler” ifadelerini kullandı.

BU VATAN, BU BAYRAK BİZİM!

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Gazi olan Abdullah Akbaba’nın Babası Zafer Akbaba’da operasyonun başladığı günden beri gece gündüz ayakta olduklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi: ”Çok zor bir duygu. Vatan sağolsun diyoruz. Şehit olan Mehmetçiklerimizin de oğlum gibi sağ salim gelmesini yürekten istedim. Bu vatan, bu bayrak bizim, Mehmetçiklerimizin hepsi bizim evladımız. Operasyon başladığı günden bu yana hepimiz gece gündüz ayırt etmeden ayaktayız. Allah oğluma gazi olmayı nasip etti. Barış Pınarı Harekatı kapsamında şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, Gazi olan Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyorum.”

Yahyalı Delialiuşağı Köyü Sakini Adem Adıgüzel “Biz Yahyalı İlçesine bağlı Delialiuşağı köyündeniz. Suriye’de yürütülmekte olan Barış Pınarı Harekatı kapsamında operasyon sırasında yaralanan Uzman Çavuş Abdullah Akbaba’nın haberini ilk biz almış bulunmaktayız. Ailesinin ilk etapta olayı duymamasını istedik. Gazimizi önce Gaziantep Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Orada 3 gün boyunca tedavi gördü. Tedavisinden sonra köylülerimizle beraber ailesine haber verdik. Gazimize ve ailesine destek olmak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Bizlere yardımcı olan Belediyemize ve Emniyetimize bir teşekkürü borç bilirim. Konuyla ilgili bizleri arayan soran Hunat TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Açıkgöz’e de teşekkür ediyorum” dedi.

HABER : CENGİZHAN KOCA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.