2020 YILI’NDA ALTIN, YATIRIMIN ZİRVESİNDE

Korona virüsün ekonomik etkileride tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de baş gösteriyor. Üretim ve ticaretin bir ölçü de sekteye uğramasıyla döviz kuru ve altın fiyatları artış gösterdi. Sarraf Bekir Altıncan, bu yükselişin virüs sonrası da süreceğini kaydetti.

Korona virüs salgını sebebiyle ekonomik anlamda da dünya zor günler geçiyor. Altın fiyatları yılın ilk yarısında sonra 7 yılın zirvesini gördü. Virüs salgının sonrasında da yükselişin devam edeceğini dile getiren Sarraf Bekir Altıncan: ” 2020 Yılı’na bakacak olursak, korona virüs pandemisi sanayi ve üretimi durma noktasına getirdi. Bu durum da altın ve dövizde ciddi artışlara sebebiyet verdi. Bu artışın en büyük sebebi uluslararası pazarda en güvenilir yatırım aracı olmasıdır. Çeyrek altın 650 Lira, gram altın ise 387 Lira civarında. 2020 Yılı içn öngörülen fiyatlar 2 Bin Ons civarında. Son 7 yılın en yüksek seviyesini gördük” dedi.
Yılın ikinci yarısında da bu yükselişin artacağını düşündüklerini ifade eden Altıncan: “Yıl sonunda gram fiyatı 500 Lira olursa şaşırmamak gerekiyor. Yılın başından beri geçen zamanda bir küçük altın 80 Lira kadar kazandırdı. Altın yıl başında olduğu gibi hala makul bir yatırım aracı. Salgından dolayı yükseliş devam ediyor. Yılın ikinci yarısında da bu artışın devam etmesini bekliyoruz. Altın her zaman en güvenilir yatırım aracı olmuştur. Şuanda da bu güvenin etkilerini görüyoruz. Dövizden ziyade altının garantisi daha fazla. Yastık altındaki altınları bozdurmadan beklemek, dövizi bozdurup altına geçmek daha mantıklı. Böyle bir süreçte Türk Lirasında kalmak çok makul değil. Altın karşısında bizim paramız maalesef değer kaybediyor. Bence altın, virüs sonrası da yükselişine devam eder” diye konuştu.

HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.