EŞİM AMELİYAT OLDU , ÇOK HASSASLAŞTI….

İyi günler Dilek hanım, eşim dizlerinden ameliyat oldu. Bir türlü düzelemedi. Üzerine düştü tekrar ameliyat oldu. 5,5 aydır evde yatıyor.. Çok hassaslaştı. Ne desem ters anlıyor. Artık kavga etmeye başladık. Bir yol gösterirseniz size dua edicem.
İyi günler değerli okurum…. Öncelikle geçmiş olsun.
İkili ilişkilerde her şey iyi giderken yani normal şartlar altında iletişim kurmak çok kolaydır. Eğer niyetinizde iletişim kurmak yoksa o ayrı…
Fakat iş zor günlere geldiğinde ilişkiniz ne kadar sağlam maalesef ortaya çıkıyor. Maskeler düşüyor, herkes kendi olmaya başlıyor.
Sıkıntınızı anlıyorum zor bir süreç … şu anda eşiniz de kendi olmaya başladı, siz de … bence birbirinizi anlamanız için güzel bir fırsat.
Eşinizi bu aciz durumda iken “ALLAH’IN EMANETİ” olarak düşünürseniz , ona o bakış açısı ile bakarsanız belki tavırlarını bu kadar önemsemezsiniz diye düşünüyorum. Sonuçta o da imtihanda siz de …
İnsanlar sözlerden önce davranışlara dikkat ederler. Siz güzel söz söyleseniz bile yüzünüzdeki ifade hüzün ve bıkkınlık ise karşı taraf sadece o kısmı mesaj olarak alır. Yani” senin için çorba yaptım” derken yüzünüzdeki ifade hüzün ve bıkkınlık ise eşiniz bunu anlar ve tepkisel davranmaya başlar. Hastaya acımayın sempati duyun. Acıma duygusunu hissettiği anda tepki vermeye başlar.
Hastalığının zamanla sınırlı olduğunu ona anlatmak gerekir. Hiç bitmeyecekmiş gibi hep böyle kalacakmış gibi bir psikolojiye girmiş olabilir.
Hastalığın yükünü paylaşmak istediğinizi bu durumu beraber atlatacağınızı söyleyin. Bazen iyi duyguları dile getirmek gerekiyor. Çünkü sizin iyi duygularınız ona davranışlarınızdan ötürü geçmiyor.
Hasta yakını olarak insansınız: tükenebilir, öfkelenebilir, hata yapabilirsiniz.
Zayıflılıklarınızı kabul etmek hastanın suçluluk duygularını azaltır.
Eğer eşinizle ilgilenecek bir yakınınız varsa 1, 2 günlüğüne evden uzaklaşın. Bu size çok iyi gelecektir.
Sizi dinleyen biri ile sohbet edin. Duygularınızı ifade edin. Unutmayın ki bu durumdan hissenize alacağınız çok şey var.
Bu nefsii zorlama için Allah acaba hangi huylarımızı düzeltmeye çalışıyor ?!
Biz bu durumdan nefsimize bir paye almadığımız taktirde ALLAH(C.C) başka durumlarda sizi deneyecektir. Burada hassas nokta ben bu olayda kendimde neyi fark ettim? Alıngan olduğumu mu, sabırsız olduğumu mu , isyankar olduğumu mu, ya da fedakar olmadığımı mı? Hangi eksiğinizi fark ettiyseniz o eksiğinizi düzeltmeye çalışın ve bunu fark ettirdiği için ALLAH(c.c)’a hamd edin.
Bunları farketmezseniz ALLAH(C.C) bu huyunuzu terbiye için size (Allah esirgesin) başka sıkıntılarla imtihan edecektir.
Lütfen payımıza düşeni fark edelim ve düzeltelim….
DİLEK ALBAYRAK
SOSYOLOG AİLE DANIŞMANI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.