SAMANAĞASI TARIM MARKET BÜNYAN’DA AÇILDI

Bünyan’da doğal ve verimli tarımı artırmak ve profesyonel tarıma destek olmak için Samanağası Tarım Market düzenlenen tören ile hizmete açıldı.


Bünyan’da düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Vatandaş tarafından yoğun katılımın yaşandığı tarım marketin açılışında konuşan Samanağası Tarım Market Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Elönü, amaçların doğal ve sürdürülebilir bir tarım olduğunu söyleyerek her daim hizmetlerinin devam edeceklerini söyledi.

Çiftçi ve Samanağası Tarım Market sahibi Kemal Elönü, “Bugün açılışını yaptığımız Samanağası Tarım Marketimizin biz çiftçiler adına tarihe adını yazdıracak kaliteli tarımcılığın ve milletimize yakışan mahsullere kavuşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak, çiftçinin ve mahsulün önemine değeriniz için teşekkür ederim” dedi.

HEDEF: TOPRAĞI ZARARLI KİMYASALLARDAN ARINDIRMAK

Tarım Market’in faaliyetlerinden ve hedeflerinden bahseden Kemal Enönü, “Samanağası Tarım Market’in hizmetlerini sıralayacak olursak, topraklarımızı zararlı kimyasallardan arındırmak. Geleceğin teknolojisine uygun akıllı tarımına geçişini hazırlayarak, kaliteli verim alımını sağlamak. Toprağımızda ki bitkinin hamalı, doktoru olan silisyumu ülkemize tanıtmak. Profesör danışmanlarımızın tüm testlerinden başarıyla geçen kaliteli yaprak gübrelerini siz değerli çiftçilerimiz ile buluşturmak. Ülkemizde ilk defa Erciyes Üniversitesi’nde görevli Mustafa Başaran ve Oğuzhan Uzun hocalarımızın üretimini yaptığı inhibitörlü gübreyi tüm çiftçilerimize tanıtmak. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Samagro gübrelerinin tescillerini almak üzereyiz. Samagro gübrelerini kıymet verdiğimiz ekmek paramız soframız olan toprağımızı zararlı kimyasallardan arındırmak adına leonardit içeren gübreler kullanıma sunulacaktır. Tüm aracıları ortadan kaldırarak ilk elden temin ederek çiftçilerimiz ile buluşturuyoruz” diye konuştu.

“BU GÜZEL İŞLETMEMİZ VASITASIYLA ÇİFTÇİLERİMİZLE BİELİKTEYİZ”

Çiftçilere gerekli desteği vereceğini belirten “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri denilince aklımıza ticaret ve sanayi geliyor. İlçelerimizde de tarım ve hayvancılık konusunda arzu ettiğimiz seviyede gelişmeleri sağlamak için desteklemeyi de sürdürüyoruz. Sizler gibi çiftçilerimizin olması bizleri keyiflendiriyor. Bu alanda üzerimize düşeni yapacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Bu güzel işletmemiz vasıtasıyla çiftçilerimiz ile birlikteyiz. Kemal kardeşimiz anlamlı ve değerli bir konuşma yaptı. Hem tarım hem de yerli ve milli olmak anlayışıyla Türk bayrağımıza, vatanımıza ve milletimize sahip çıkmamız gerektiğini vurgulayan bir konuşmaydı” dedi.

“SAMANAĞASI AİLESİ BİZİM İÇİN VE BÜNYAN İÇİN ÖZEL BİR AİLEDİR”

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, “Bünyan hızla gelişiyor, görüyoruz. Yalnızca tarımda yarışmıyoruz turizmde de varız diyoruz. Samanağası ailesi bizim için ve Bünyan için özel bir ailedir. Kemal kardeşimin açmış olduğu Samanağası Tarım Market’in ilçemize, çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.