UMUTLAR SÖNMESİN

 

 

      Ama umutlarımızı hiçbir zaman yitirmemeliyiz.Çünkü Umutların bittiği yerde yaşama gücüde biter.

    Hepimiz yeni yıldan çok şeyler bekliyoruz. Kimimiz kötü giden ülke işlerinin düzelmesini, kimimiz kendi işlerimizin düzelmesini kimimizde geçen yıl yapmak isteyip de yapamadıklarımızı yapmayı istiyoruz.

    Hani derler ya “her yiğidin gönlünde bir aslan yatar” diye. İşte insan olarak millet olarak  yeni yıldan çok beklentilerimiz var.

     Geriye dönüp geçen yıla şöyle bir baktığımızda Bizi yönetenlerin daha önce söz verdikleri hiçbir şeyi yapmadıklarını, hatta yapılmaması gerekenleri yaptıklarını kolayca görebiliriz.

     İktidar tarafından umut yılı olarak ilan edilen Avrupa birliğinden tarih aldığımız zaman her derdimiz bitecek denilen 2016 de söylenenlerin hiç birisi gerçekleşmedi.

Aksine 2016 vergi ve zam yılı çalışanlar için hayal kırıklığı yılı oldu. Asgari ücrete, emekli maaşlarına yapılan zamlar ihtiyaç mallarına gelen zamların yanında deve de tüy bile olmadı.

    Memleketi düze çıkaracağını söyleyenler verdikleri sözleri unutup sadece birilerinin isteklerini yapmakla taviz vermekle zaman geçirdiler.

Avrupa Birliğine girme uğruna verilen tavizler canımıza tak etti.

    Hükümet her ne kadar Avrupa Birliği yolunda büyük mesafeler kat ettiğini söylese de hiçte söylendiği gibi olmadı. 17 Aralık da ki görüşmelerde geçmişte verilen tavizlerin üç beş katı tavizler verildi.

Bizi 40 yılı aşkın bir zamandan beri oyalayan Avrupa Birliği daha görüşmelerin başlaması için Kıbrıs’ı feda etmemiz şartını hala dayatıyorlar.

    Kısaca 2017 de kimse beklediğini bulamadı. Umut yılı umutsuzluklarla dolu bir yol olarak geçip gitti.

     Ama her şeye rağmen umutlar sönmemeli. Küçük bir ışık da olsa insanın geleceğe dair bir umudu olmalıdır. Bu olmadığı zaman yaşama gücümüzü iyice kaybederiz ve kuru bir yaprak gibi sürüklenmeye başlarız.

    Şahsen ben yeni yıldan çok umutluyum. Bugüne kadar verilen tavizler karşısında susanlar bir gün çıkıp seslerini yükseltecekler ve “Yeter artık. Bundan sonra taviz veren değil taviz alan olalım. Birileri bizi arasına almak istiyorsa olduğumuz gibi kabul etsin yoksa bu tavizlerden vazgeçelim” diyeceklerdir.

   Hoş geldin 2017. Umutlar tamamen sönmeden seni yaşayıp bitireceğiz. Yeter ki hayatta kalmayı başaralım. Cenabı Allah herkese sağlık sıhhat versin, yeni yıl herkese hayırlı uğurlu olsun.

    

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.