BU ÖĞRETMENLER NEYİN KAFASINI YAŞIYOR?

Geçen gün bir arkadaşımın kızı ile sohbet ederken bana “Gülden Abla, Atatürk günde 50 tane sigara içiyormuş. Ve içkiyi de çok fazla içiyormuş. Gerçekten böyle bir şey var mı? ”diye sordu.  Bende kendisine bunu kimin söylediğini sordum. “Öğretmenim söyledi.”dedi. Sigaranın zararlarını hepimiz biliyoruz. Türkiye nüfusunun yarısından fazlası sigara tiryakisi. Sigaranın zararlarından bahsederken öğretmenin Atatürk üzerinden örnek vermesi beni şahsen düşündürdü. Sigara içilmemesi gerekiyor. Ama birçoğumuz tiryaki. İstense bile ne yazık ki bırakılamıyor. Hiç kimse içmiyormuş da sadece Atatürk içiyormuş gibi çocuklara empoze edilmesi öğretmenin biraz Atatürk’e bakış açısının hangi yönde olduğunu gösteriyor. Belki kendisi de sigara tiryakisi. Kendisini üstün gösterecek ya bakın ben kullanmıyorum ama Atatürk günde 50 tane içiyordu. Atatürk şöyle Atatürk böyle. Son zamanlarda öğretmenlerde artan bu Atatürk düşmanlığı beni düşündürüyor.

Bunu söyleyen öğretmen yüzde yüz Müslüman mı? Ülke hiç iyi bir yere gitmiyor. Kendi ülkesinin Ulu Önderine düşman eğitimcilerle vatansever nesillerin yetişmesini bekliyoruz. Bizim zamanımızda bu ülke için ömrü cephelerde geçen adam şimdi okullarda öğrencilere içkici, sigaracı biri olarak tanıtılıyor. Atatürk’ü bu şekilde tanıtan o öğretmen ve öğretmenler, Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı şuan olur muydunuz? Olsaydınız anne ve babanız kim olurdu diye de sormak istiyorum?

Ağaç yaş iken eğilir” kendi ülkesinin liderlerine karşı düşmanca ve kınayarak büyüyen bu nesilden çokta bir şey beklememek gerekir. Çocuğa ilk eğitim ailede ikinci eğitim okulda verilir. Ve öğretmenler çocuklar için rol modeldir. Birçok kişi ilkokul öğretmenlerini unutmaz. Okulların bu zihniyetteki öğretmenlerin olması, ülke için çocuk ve aile için büyük bir kayıp. Öğretmen ne derse çocuk o sözün dışına çıkamıyor.

Siyasetin devletin bütün kurumlarına girmesinden dolayı bu etkinin yaşandığını düşünüyorum. Özellikle andımızın kaldırılması kendi milli değerimize yapılan en büyük kederdir. Atatürk düşmancılığı eşittir benim gözümde Türkiye düşmancılığıdır. Ülkesini seven herkesin Ulu Önder’e saygı duyması gerekir. Ama bir takım dinci diye kendisini tanıtan cemaat ve tarikatların,  insanların beyinlerini yıkayarak Atatürk’e karşı düşmanca tavırlarının ürünleri. İnsanlardan yardım için para toplayan sözde dincilerin, 15 Temmuz’da ülkeyi nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya getirdiğini gördük.

Ve Atatürk’ü içkici diye ön plana atanlar bu din tüccarlarından başkaları değil. Ama kul hakkından ve insanı bütün davranışlarından nedense hep uzaktırlar. Sormazlar, şimdi bu kadar rahatsam acaba kim ve kimlerin sayesinde? Başka ülkelerin masası olmuş zihniyetin tohumları eğitimle Türkiye ve Atatürk düşmanı nesil yetiştirmekte…

Okullarda bu zihniyette öğretmenler istemiyoruz. Okullarımızda ülkesini ve liderini seven nesiller istiyoruz. Şu partinin bu partinin adamı değil adam gibi adam öğretmenler istiyor bu veliler. Ne A partisinin ne B partisinin zihniyetinde öğrenci yetiştirilmesin. Herkes kendi siyasetini kendine saklasın. Kimse kendine bakmadan başkasına çamurda atmasın. Kimsenin yalakası da olmasın.

Ailelerde şaşırıyor. Çocuklar, her gün değişik ve akıl dışı sorularla anne ve babalarının karşısına çıkıyor. Ailelerde sorular karşısında küçük dilini yutuyor. İstemiyor çocuğu bu şekilde yetişsin.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.