Ticaret üniversitesinin kurulması için gayret göstereceğiz

Kayseri Ticaret Odası (KTO) seçimleri için yeniden adaylığını açıklayan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, hedeflerini açıkladı. Kayseri’ye bir ticaret üniversitesi kurulacağını belirten Hiçyılmaz, “2023 yılına kadar Kayseri ihracatının 5 milyar dolara ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

KAYSERİ TİCARET ODASI’NIN (KTO) YAPILACAK OLAN SEÇİMİN DE YENİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ, ODANIN HEDEFLERİNİN AÇIKLADI. HİÇYILMAZ, “2023 YILINA KADAR KAYSERİ İHRACATININ 5 MİLYAR DOLARA ULAŞMASINI HEDEFLİYORUZ” DEDİ.

Kentte bulunan bir otelde basın toplantısı düzenlenen KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 4 yıl boyunca görev aldıkları süre içerisinde her zaman üyelerin menfaatlerini ön planda tuttuklarını kaydetti. Yapılacak olan seçimde adaylığını açıklayan ve seçilmeleri durumunda yapacakları icraatları anlatan Başkan Hiçyılmaz, üyelerin faydasına olan projelerinin olduğunu belirtti.
Projelerden bahseden Başkan Mahmut Hiçyılmaz, “Noterle ilgili her türlü işlerin notere gitmeden tek durak olarak Kayseri Ticaret Odası’nda yapılması pastırma, sucuk ve mantının Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescilinin başlatılması, şeffaflık ilkemiz gereği mali tabloların internet sitemizde yayınlanması, SRC sınavlarının Kayseri’de yapılabilir hale gelmesi, gibi birçok faaliyetlerde Kayseri Ticaret Odası olarak çalışmalar yaptık. Bunların birçoğunda başarılar elde ettik” dedi.
Kayseri’ye modern bir hizmet binası kazandırdıklarının altını çizen Hiçyılmaz, “Bu dönemde yaptığımız en önemli icraatlardan biri şüphesiz ki çok güzel ve modern hizmet binasının Kayseri’ye ve Kayserili tüccarlara kazandırılmış olmasıdır. Yapmış olduğumuz bu eser uzun yıllar Kayseri tüccarına ve onun gelişmesine katkı sağlayacak niteliktedir. Örnek alınan ve Kayseri’ye yakışan çok güzel bir bina olmuştur. Fiziki şartların çok güzel olması bugün Türkiye’deki odaların hiçbirinde olmayan modern ve güzellikte bir bina olmasının yanı sıra bu binanın yapılış prosedürünün de incelenmeye değer olduğunu buradan belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“İlimizde ticaret üniversitesi kazandırmak için uğraşacağız”

Hiçyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki dönemde Kayseri Ticaret Odası olarak Kayseri’de bir ticaret üniversitesinin yapılması konusunda gayret göstereceğiz. Bugün Türkiye’de örnekleri olan Ankara’da, İstanbul’da ve İzmir’de ticaret üniversiteleri varken ticaretin beşiği diye adlandırdığımız ve ticaret denilince ilk akla gelen şehir olan Kayseri’de ticaret üniversitesinin yapılması noktasında gayretler göstereceğiz. Kayseri Ticaret Odası üyelerine ve topluma faydalı çalışmalar yapan, yürüttüğü faaliyetlerle ilgili her konuda ulusal ve uluslararası alanda başarılı olmayı kendisine vizyon edinmiş bir kurumdur. Odamız bu özelliğini 4. Nesil Kent Üniversitesi olarak adlandırdığımız bu projemiz ile güçlendirerek sürdürecektir. Bu proje Türkiye’de bir ilk olacak ve geçmiş dönemde Abdullah Gül üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokol var. Diğer üniversiteler ile de protokol yapmak suretiyle üniversitelerimizle beraber bu staj portalini de hayata geçirmiş olacağız.”

“Üyelerimize fuar imkanı sağlayacağız”

“2016 yılında Kayseri’den yapılmış olan ihracatın sadece 1.5 milyar dolar olduğunu düşünürsek ve Türkiye’deki iller bazında 12. Sırada olduğumuza bakarsak bu ihracatın Kayseri’nin potansiyeli bakımından yetersiz olduğunu ve daha fazla ihracat yapabilme potansiyelimizin olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu proje kapsamında 2 önemli başlık altında yürütülecek olan çalışmalar ile 2023 yılında ilimiz ihracatının 5 milyar dolara ulaşması hedeflenmektedir. Tüm üyelerimizi yurt dışına çıkmalarını ve yurt dışında fuarlara katılmalarını teşvik edeceğiz. Önümüzdeki 4 yıllık dönemde her bir üyemizin bir sefer yurt dışı fuarlarını ziyaret etmeleri halinde uçak bileti bedelinin tamamını ödeyeceğiz. Yurt dışındaki fuarlarda her bir üyemizin stant açması mümkün olamayabilir. Biz Kayseri Ticaret Odası olarak açacağımız şemsiye stantları ile üyelerimizin pazarladıkları malları tanıtmaları bakımından kendilerine imkan sunacağız.”

“Üyelerimiz için sürdürülebilir büyümenin alt yapısını sağlayacağız”

“Yıldız şirketler adını verdiğimiz proje ile üye şirketlerimizin yönetim, organizasyon, tedarik, pazarlama, insan kaynakları, AR-GE ve muhasebe yönetimi gibi birçok alanda belirlenecek kriterler çerçevesinde değerlendirilerek sınıflandırılmasını sağlayacağız. Böylece şirketlerin değişim ve gelişim ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlayacağımız raporlar ve gelişim planlarıyla üyemiz olan şirketler sürdürülebilir bir büyüme için sağlam temeller üzerine oturacak, kapasiteleri artacak ve yıldız bir şirket konumuna gelecektir.” -GÜLDEN ÇOKTAN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.