GÖSTERİŞLERİNİZİ KENDİNİZE SAKLAYIN!

Evvelsi gün Yasin İke ve Osman Börklüoğlu, kardeşlerimizi toprağa verdik. Ve 3 yıllık basın hayatımda ilk defa Kayseri’de bu kadar kalabalık şehit cenazesi gördüm. Ve onlar gibi bu vatan toprakları için canlarını veren 44 abimize, kardeşimize Allah’tan rahmet diliyor yaralananlara da Allah’tan şifa diliyorum. En büyük yük ise geride kalanlara kaldı. Hayaller, hayatlar yarım kaldı. Gencecik insanları toprağa verdik. Keşke elimizden bir şeyler gelse…

Önce vatan dediler sonra hayatlarını çizdiler. Kimileri hayallerini yaşayamadan şahadet şerbetini içti. Şehit cenazesinde gerçekten Kayseri halkı o acıyı aileyle paylaştı. Duyguları sahiciydi. O halk bazıları gibi gösteriş amaçlı gelmedi oraya. Geçtiğimiz günlerde bir köşe yazmıştım. Özel okullarda ve kolejlerde şehit çocuklarının kayıtları sırasında yapılan muameleden bahsetmiştim. Yasin ve Osman kardeşlerimizin cenaze namazında Sayın AK Parti Eski milletvekili Kemal Tekden’i görünce aklıma geldi bu konu yine. Neden diye soracak olursanız tekrar o yazıma dönecek olursak sizlere bir şehit çocuğu yazılmak için Tekden Kolejine gidiyor. Şehit ailesinin iddiasına göre yüzümüze bile bakmadılar dedi. Bizlere öyle rakam söylediler ki sanki işinize gelirse der gibiydiler. Ve muameleme bir kaymakam eşinin yanında yapılmış. Aileyi yalnız bırakmayan o kaymakam eşini de tebrik ediyorum. Siyasetçi eşlerini sahalarda görmek bizleri memnun ediyor. O kaymakamın eşi de bu durumu oldukça yadırgamış. Bana bu durum anlatıldığında oldukça şaşırmıştım. Kemal Bey’in sahiplenen bir yapısı olduğunu söylediğimde hiçte öyle değil siz çok yanılıyorsunuz dediler.

Ve o gün şehit cenazesinde Sayın Kemal Tekden Bey, en ön saftaydı. Gayet üzgün bir şekilde ailenin acısını paylaşmaya çalışıyordu. Eğer bu anlatılanlar doğru ise her şehit cenazesinde en ön safhalarda yer alan Kemal Bey, okullarınızda şehit ailesi ve çocuklarına yönelik bu tarz yapılan tutumlar çok utanç verici. Okulunuzdaki yöneticilerin bu tutumlarını değiştirmesini sağlayarak şehit ailelerinin yanında olabilirsiniz. Bu dünyadan göç ettiğinizde sahip olduğunuz hiçbir mülk sizinle gelmeyecek. Ve sizi dünyevi hayatta yaptıklarınız kurtaracak. Ve inanınıyorum ki sizin kesin talimatınız ile şehit ailelerine yönelik bu tarz davranışlar son bulur. Sizde ön safhalarda bulunmanın hakkını verirsiniz. Yani duygular ve gözyaşları sahte olmasın.

Kemal Bey, milletvekili olduğu dönemde şehitlerimizle ilgili olarak, “Hepside bizim canlarımız, en değerli varlıklarımız.”diye bahsetmişti. Bu tarz söylemlerde bulunan birisinin okulunda bu tarz olayların yaşanması gerçekten üzüntü verici. Yani sonuçta maddi olarak belli bir konuma mevkiiye gelmiş bir insansınız. Yıllık bir iki şehit çocuğunu okutsanız çok mu zor onu anlamıyorum. Paylaşmak, yardımlaşmak dinimiz tarafından da emrediliyor. O okul kontenjanı dolabilir kayıtlar geçebilir ama en azından o çocuğun başka bir okula yazılmasında yardımcı olunabilir, yol gösterilebilir. Sonuçta ortada babasını bu vatan için kaybetmiş bir çocuk var. Sizler çocuklarınızı severken evladından ayrılan bir baba var. Ya başka ne diyebilirim ki….

Bu olaydan ziyade böyle konuları çok duyuyorum. Adam konuşurken öyle vatansever ki icraata gelince tırt. Ben o insanları cevize benzetiyorum. Dışı sağlam içi çürük. Bizlere ve o şehit ailelerine cevizden siyasetçiler değil sahici ALTIN GİBİ adamlar lazım.Dişinle bastırdığında yamulmayacak.  Yapmacık olmayalım lütfen. Biz kulları kandırabilirsiniz ama Allah’ı kandıramazsınız.

İşte sizlere anlattığım gibi eğer iddialar doğru ise Hem siz şehit cenazesinde en ön safta yer alacaksınız hem de şehit ailesinin sizin yardımınıza ihtiyacı olduğunda  yüzünü bakmayacaksınız. Bu perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi adama?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.